In Vlaanderen zijn duizenden bedrijven actief in de maakindustrie. Het gaat over meestal kleinere fabrieken en ateliers waar grondstoffen worden verwerkt tot gebruiksgoederen zoals kleding, meubels, tapijten, enz.

Zoals in alle andere sectoren, wordt het in de maakindustrie steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden. Tegelijk zijn er veel werkzoekenden die moeilijk aan werk geraken.

Deze website past in een project waarin sectororganisaties zoeken naar een betere afstemming van de vragen van bedrijven en het aanbod van werkkrachten.

Op deze website vindt u een aantal typische jobs in de maakindustrie. U krijgt uitleg bij de aard en de vereisten. Is zo’n job iets voor u? Dan kunt u ons dat eenvoudig laten weten. Een adviseur bekijkt dan samen met u wat we kunnen doen. 

Hoe gaat het in zijn werk?

De organisaties achter dit project staan permanent in contact met bedrijven uit de maakindustrie. Het zijn sectororganisaties die in bedrijven opleiding verzorgen, advies geven over personeelszaken of organisatieveranderingen begeleiden. Ze hebben zo een goed zicht op de personeelsnoden.

De sectororganisaties werken samen met de Werkplekarchitecten. Dit is een vereniging van organisaties die gespecialiseerd zijn in de begeleiding en tewerkstelling van werkzoekenden, ook voor wie moeilijker aan werk geraken.

Door onze krachten te bundelen kunnen we aan bedrijven geschikte kandidaten voorstellen, en aan werkzoekenden passende jobs.

Misschien ook aan u?

Het project wordt uitgevoerd met geld van de Europese overheid (Europees Sociaal Fonds), de Vlaamse overheid en van de sectoren zelf. Het project loopt nog tot eind 2018.